pondelok 1. septembra 2008

BCMOBIL & TECHBOX

iPhone 3G... počul už vôbec niekto niekedy o tomto zariadení? Mal by to byť akýsi multimediálny mobil, ktorý je možné ovládať gestami dvoch prstov. Absurdné! Kto, prečo a pre koho by také niečo vyrobil? Takmer nikde sa o ňom nič nepíše, nehovorí sa, a dokonca ani v televízii ho nevidieť. Po dlhom pátraní sa nám však podarilo zistiť, že ho do svojich ponúk zaradili aj naši dvaja mobilní operátori. Ale prečo tak potichu, mohli to oznámiť aspoň novinárom. Hmm, asi to bude ďalší bezvýznamný kúsok, ktorý bol odsúdený na neúspech ešte v momente, keď sa len navrhoval. Keď sme sa opýtali na možnosť otestovať ho, najradšej by nám ho podarovali. Boli sme totiž jediní, kto prejavil záujem. Keď dorazil do redakcie, nikto si ho ani nevšimol. Takmer zapadol prachom... Alebo to bolo všetko úplne inak? Nalistujte si stranu 20 a dozviete sa skutočnú pravdu o príchode Apple iPhone 3G na Slovensko.

Možno sa vám úvod môjho editorialu nezdá najvhodnejší. Ospravedlňujem sa preto všetkým, ktorých sa tých pár viet mohlo dotknúť. Ale nedalo mi opísať príchod Apple iPhone 3G na Slovensko aspoň v týchto riadkoch inak, ako to bolo v skutočnosti. Nepamätám si totiž žiadny mobilný telefón, ktorý by bol toľko diskutovaný, komunikovaný a dokonca predávaný o polnoci. Sám som sa prišiel pozrieť pred predajne mobilných operátorov a vôbec ma neprekvapilo množstvo ľudí, ktorí boli ochotní stáť niekoľko hodín v rade a iPhone 3G si kúpiť medzi prvými na Slovensku kľudne i pred piatou ráno. V očiach prvých majiteľov sa nedal prehliadnuť pocit víťazstva či šťastia. Toto je marketing, ktorý si zaslúži pochvalu. V ponuke výrobcu Apple je iPhone 3G jediným mobilným telefónom a napriek tomu si vyslúžil nielen v laickej, ale i odbornej verejnosti rešpekt. Nie je dokonalý, a predsa je natoľko zaujímavý, že o ňom budeme ešte počuť a určite i v našej redakcii písať. Za najväčšiu konkurenčnú výhodu iPhonu považujem multi-dotykové ovládanie. Kto ho už vyskúšal určite vie, čo tým myslím. Prehliadanie fotografií, internetových stránok či výber skladieb z prehrávača iPod si jednoducho zamilujete.

Nechcem však, aby ste mali pocit, že aj BC-čko je celé len o iPhone. Nalistujte si preto aj iné recenzie, ktoré sme pre vás pripravili. Za pozornosť určite stojí Samsung i900, LG KF700 či manažérska Nokia E71. Novinkou je rubrika Retro recenzia, v ktorej sme testovali starý Ericsson T65. Leto síce už končí, ale na kúpu fotoaparátu je vždy správne obdobie. Zaujme vás najdostupnejšia zrkadlovka od Canonu, alebo širokouhlý kompakt Panasonic? Pripravili sme pre vás aj veľký prehľad až 21 notebookov. Vybrať a oceniť z nich tie najlepšie bolo veľmi ťažké, keďže už do samotného testovania sa dostala súčasná elita na našom trhu. Nezabudli sme ani na navigácie, kde sme pre vás pripravili recenzie dvoch malých, ale zato výkonných modelov. Tesne pred uzávierkou sme sa zúčastnili aj svetového veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA 2008 – Consumer Electronics Unlimited. To najlepšie z veľtrhu vám ponúkame prostredníctvom fotoreportáže. Taktiež si prečítajte novú „férovú“ ponuku operátora O2, ktorej sa budeme podrobnejšie venovať v októbrovom vydaní.

Verím, že septembrové číslo bude pre vás všetkých opäť zaujímavým a ešte bohatším čítaním. Rozsah časopisu sme totiž rozšírili o ďalších osem strán, v ruke tak držíte prvé 84 stranové vydanie BCMOBIL & TECHBOX.

BCMOBIL & TECHBOX 9/2008 Editorial
Autor: Roman Calík

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára