pondelok 17. mája 2010

BC MOBIL & TECHBOX

Test pozornosti
Ak ste 29. marca 2010 popoludní prechádzali križovatkou Galvaniho/Ivánska cesta v Bratislave, možno ste zaregistrovali „bláznov“ s rôznymi technologickými produktami na prechode pre chodcov. Najväčšiu pozornosť pútali pravdepodobne naši zlodeji, ktorí prenášali veľký LCD televízor v kuklách. Našťastie (alebo nanešťastie) ich nikto nenaháňal, aj keď v takom prípade by to bol už úplne iný príbeh. Za všetkým bolo v skutočnosti natáčanie nášho prvého virálneho videa na nový portál TECHBOX.sk. Ak sa k vám ešte nedostalo, nemusíte čakať, kým si vás nájde, môžete si ho totiž pozrieť na YouTube. Stačí do vyhľadávania zadať „TEST KRIZOVATKA“. Tak čo, počítali ste správne? Neprehliadli ste nás? Veríme, že vás náš prvý pokus zaujal. TECHBOX.sk je skutočne o technologických novinkách, ktorých denne pribúda hneď niekoľko. A čo nás teší najviac, výrazne pribúda i počet čitateľov, ktorí sú pre nás hnacím motorom a zároveň odmenou za hodiny strávené vyberaním a hľadaním nových technologických hračiek.


Čo sme si však pre vás pripravili do nového BC-čka? Ani neviem, kde začať a nezaplniť túto stránku len textom. Budem teda stručný. Za najväčšiu udalosť posledných dní považujeme oficiálny vstup HTC na Slovensko, preto sme pre vás pripravili aj exkluzívny rozhovor s Claudiou Petöovou, ktorá má na starosti HTC produkty práve na Slovensku. Čo musím úprimne uznať, mal som možnosť na niekoľko dní testovať novinku HTC Desire a tá ma veľmi príjemne prekvapila. Po dlhom období som v rukách držal telefón, z ktorého som bol doslova nadšený a navyše v ňom všetko fungovalo. Poviete si, veď to tak má byť. Pravdou ale je, že približne za posledný rok i viac ma telefóny skôr sklamali... finálne predajné vzorky high-end modelov, ktoré som používal, akoby boli stále len v štádiu vývoja a ich bezproblémovú funkčnosť v lepšom prípade postupne vyriešil upgrade softvéru. Android, ktorý je aj v HTC Desire, si razí cestu vpred. V aktuálnom vydaní sme sa nevyhli testovaniu viacerých noviniek s OS Android, napríklad Sony Ericsson Xperia X10. Ak sa takto začína s Androidom, tak je to skvelé. Osobne si veľmi pochvaľujem nadstavby výrobcov, ktoré sú úzko prepojené so sociálnymi sieťami. Možno budete namietať, ale práve služby typu Facebook či Twitter považujem za killer aplikácie moderných mobilných sietí s rýchlymi dátami. Ako sme však žili v nedávnej minulosti, na to si zaspomínate s našim pohľadom do histórie s výstižným názvom Dinosauria doba mobilov. Dokonca máme pre vás pripravený aj pohľad do blízkej budúcnosti – roku 2020.


Nebudem vás viac žhaviť, prelistujte si nové číslo BCMOBIL & TECHBOX a nájdite si články, ktoré vás zaujmú. Príjemné čítanie vám za celú redakciu praje

Roman Calík
šéfredaktor.

BCMOBIL & TECHBOX 5-6/2010 Editorial
Autor: Roman Calík