štvrtok 1. mája 2008

BCMOBIL & TECHBOX

SEDEM STATOČNÝCH

Na stole mi leží posledný produkt do májového čísla, navigácia Navigon Porsche Design P‘9611, ktorá mi niekoľko dní robila spoločnosť pri jazdení v bratislavských uliciach a blízkom okolí. Skôr, než sa pustím do jej recenzovania, nedá mi najskôr nenapísať editorial, ktorý bežne pripravujem ako poslednú stránku časopisu. Pri kontrolovaní obsahu ma totiž prekvapil celkový počet 40 testovaných produktov v tomto, už dvadsiatom vydaní časopisu BCMOBIL & TECHBOX. Wow, hovorím si. Príde mi to ako včera, keď svetlo sveta uzrelo prvé vydanie vtedy ešte dvojmesačníka ::bcmobil.sk, taký bol totiž názov nášho časopisu pri uvedení na trh v roku 2005.

Prečo ten malý návrat do minulosti? Nie, neoslavujeme výročie založenia časopisu, ale spomenul som si na počet testovaných produktov, v tom čase najmä mobilných telefónov. Celkom sme v čísle 1/2005 testovali desať produktov, v nasledujúcom dokonca iba deväť. A to sme mali na prípravu celé dva mesiace... Mesačníkom sme od začiatku roka 2007. Pýtate sa, ako to vlastne stíhame? Najväčšia vďaka rozhodne patrí väčšiemu redakčnému tímu, ktorý v súčasnosti tvorí takmer tucet redaktorov a externých spolupracovníkov. Samozrejme, nie všetci testujú a píšu recenzie, produkty si prerozdeľujeme siedmi. Verím, že ste s našou prácou, alebo inak povedané, s naším nadšením, spokojní. Keďže na testovanie noviniek sa vždy veľmi tešíme, nazývať to len prácou by nebolo úplne na mieste.

Po prvýkrát sme práve v tomto májovom vydaní testovali aj videoprojektor, ktorý je dokonca výnimočný krátkou projekčnou vzdialenosťou. Taktiež by som rád upozornil na vydarenú outdoorovú navigáciu Garmin Colorado 300, ktorej unikátnu podporu Geocachingu ocenia najmä novodobí hľadači pokladov. V redakcii sme sa v premiére tešili aj na UMPC zariadenie HTC Shift, ktoré ale bohužiaľ neponúka telefonické funkcie. Zato už v minulom čísle avizovaný Samsung D880, ktorý môžete vyhrať aj v našej pravidelnej SMS súťaži, bude určite veľkým lákadlom pre tých, ktorí uvítajú telefón pre dve SIM karty. V ďalšom pokračovaní rubriky VEĽKÝ PREHĽAD sme sa tento krát “vrhli” na osemnásť MP3/MP4 prehrávačov a budeme radi, ak sa zapojíte do špeciálnej súťažnej ankety, v ktorej môžete vyhrať až päť štýlových 1 GB MP3 prehrávačov Creative ZEN Stone s reproduktorom.

Príjemné čítanie vám za celú redakciu praje

Roman Calík
šéfredaktor

BCMOBIL & TECHBOX 5/2008 Editorial
Autor: Roman Calík

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára