sobota 1. marca 2008

BCMOBIL & TECHBOX

Už po tretíkrát sa začiatkom februára stala Barcelona miestom najväčšieho a najvýznamnejšieho telekomunikačného kongresu, tentokrát pod upraveným názvom MOBILE WORLD CONGRESS. Každý, kto vo svete mobilných technológií niečo znamená, alebo je práve na štartovacej dráhe, si takéto jedinečné podujatie určite nenechal ujsť. Na MWC 2008 sa stretlo viac ako 1300 vystavovateľov zo 183 krajín, výrobcovia mobilných telefónov, navigačných zariadení a príslušenstva, mobilní operátori či dodávatelia hardvérových a softvérových riešení, spojených s mobilnými telefónmi a službami mobilnej komunikácie. Najvýznamnejší výrobcovia ako Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG či HTC predstavili celkom 26 nových telefónov, pričom nechýbali ďalšie kúsky od Toshiby, Alcatelu či Sagemu. Najväčším prekvapením bolo určite predstavenie dobre utajovaného smartfónu Sony Ericsson XPERIA X1 s operačným systémom Windows Mobile a vylepšeným dotykovým ovládaním. Najbližšia budúcnosť prinesie ešte väčšie rozšírenie navigačných riešení, preto napríklad všetky štyri novinky Nokia ponúkajú GPS prijímač. Na kongrese hralo prím dotykové ovládanie, Samsung a LG predstavili nové modely so špeciálnou dotykovou plochou nahrádzajúcou štandardné funkčné tlačidlá pod displejom. Nášmu fotoaparátu ani záujmu neunikol tiež rolovací displej v mobilnom zariadení či DLP projektor, s ktorým sa už čoskoro stretneme aj v mobilných telefónoch. Zrýchlia sa i mobilné dátové služby, najbližšia budúcnosť bude pravdepodobne patriť práve technológii LTE, o ktorej si môžete prečítať i samostatný článok.

Vráťme sa však do súčasnosti. Z noviniek na našom trhu sme pre vás vybrali 8 najzaujímavejších mobilných zariadení. Okrem luxusnej Nokie 8800 Arte si môžete prečítať podrobné recenzie smartfónov s QWERTY klávesnicou Samsung i780 či HTC S730. Nechýbajú ani hudobné telefóny vrátane štýlovej novinky Sony Ericsson W890i a navyše sme pre vás testovali i desiatku reproduktorov k mobilom. V rubrike TECHBOX sa nám stretli dva odolné produkty, kamera Panasonic a notebook Dell. Ak uvažujete o kúpe novej tlačiarne, prečítajte si Veľký prehľad multifunkčných tlačiarní na Slovensku. Poradíme vám, na čo sa zamerať pri ich kúpe a taktiež vyberáme konkrétne produkty z ponuky piatich výrobcov.

BCMOBIL & TECHBOX vám ako prvý prináša skúsenosti s jedinou navigáciou, ktorá ponúka i cúvaciu kameru, DreimGO DG220GC. Nemohli sme vynechať ani navigáciu od Nokie, ktorá prekvapí najmä multimediálnou výbavou. Taktiež vás určite poteší množstvo noviniek v katalógu navigácií, ktorý, rovnako ako katalóg telefónov, neustále aktualizujeme. Ak sa zaujímate o navigácie, určite si nenechajte ujsť nový časopis o GPS a navigáciách - NAVIBOX, ktorý sa už o pár týždňov objaví vo vašich stánkoch i v sieti našich partnerských predajní.


Príjemné čítanie technologického magazínu moderného životného štýlu
vám za celú redakciu praje

Roman Calík
šéfredaktor

BCMOBIL & TECHBOX 3/2008 Editorial
Autor: Roman Calík

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára