utorok 1. apríla 2008

BCMOBIL & TECHBOX

Milí čitatelia,

V marcovom čísle sme vám priniesli veľkú reportáž z Mobile World Congress 2008 priamo z Barcelony. Ako ste si mohli prečítať, o mobilné novinky nebola núdza a určite ste si medzi nimi našli svojho favorita. Ešte skôr než časopis opustil tlačiareň a dostal sa až k vám, sme sa naplno vrhli na ďalší lov noviniek, tentokrát na CeBIT 2008 do nemeckého Hannoveru, ktorý sa koná každoročne už od roku 1986. Neočakávali sme však veľa, pretože 3GSM World Congress, resp. v súčasnosti už Mobile World Congress, je práve tým miestom, kde sa “vystrieľajú” najdôležitejší hráči z oblasti mobilnej komunikácie. Najviac mobilných noviniek si na CeBIT pripravil málo známy výrobca mobilných telefónov General Mobile, v ktorého ponuke sú najmä telefóny fungujúce s dvoma SIM kartami súčasne. Mobil na 2 SIM karty sme našli aj v stánku Samsung a príjemne nás prekvapila skutočnosť, že novinka Samsung D880 Duos, žnejúca predajné úspechy v Rusku, sa dostane aj na Slovensko. Bude to prvý mobil fungujúci na 2 SIM karty od významného výrobcu, na test si však musíte počkať ešte mesiac.

Ak sa zaujímate o GPS navigácie, CeBIT 2008 by vás rozhodne nesklamal. Navigácie si ukrojili plochu veľkú približne ako celá bratislavská Incheba. Zaujímavý bol nielen hardvér, ale i softvér, kde dominovali mapové podklady s 3D modelmi budov. Maďarská spoločnosť Nav N Go do novinky iGO 8 zakomponovala dokonca i niekoľko budov zo Slovenska. Ak vám nepostačí množstvo informácií o GPS a navigáciách v aktuálnom čísle, môžete sa tešiť na náš prvý špeciál NAVIBOX, ktorý vydáme už za pár týždňov.

V aktuálnom čísle by som vás rád upozornil najmä na veľký SÚBOJ TITANOV, kde sa stretli dva najvybavenejšie komunikátory súčasnosti, Nokia E90 a HTC TyTN II. Ak ste si nestihli pozrieť stránku www.mobilroka.sk, kde sme zverejnili výsledky prvého ročníka ankety čitateľov internetových denníkov Fony.sk, MOBIL.sk, mobil. SME.sk a časopisov DiGi REVUE, BCMOBIL & TECHBOX, a 3G Centrum, vedzte, že už poznáme päticu víťazných telefónov s titulom Mobil roka 2007. V mene celej komisie, ktorá nominovala súťažné telefóny, by som vám rád poďakoval za vysokú účasť a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

Príjemné čítanie vám za celú redakciu praje

Roman Calík
šéfredaktor

BCMOBIL & TECHBOX 4/2008 Editorial
Autor: Roman Calík

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára