streda 11. februára 2009

BCMOBIL & TECHBOX

Zbohom korunáče, prichádzajú dvoj a trojcentovky!

Prvé číslo, resp. dvojčíslo BCMOBIL & TECHBOX je iné. A to hneď z viacerých dôvodov. Tak napríklad, určite ste už zaregistrovali, že od začiatku roka 2009 platíme eurom a koruny si pripomíname už len v prepočtoch akýchkoľvek cien. O tom, že náš zárobok, ale i náklady či ceny nielen elektroniky a mobilných telefónov sa znížili až 30-násobne azda netreba viesť dlhší monológ. Na platbu eurom si musíme zvyknúť, ale zvykneme si aj na nové akciové ponuky našich mobilných operátorov, kde na tzv. „korunáče“ budeme spomínať už len s nostalgiou? Dnes totiž za najlacnejšie akciové mobilné telefóny zaplatíte dva alebo tri centy (0,60 alebo 0,90 Sk). Vyskúšajme si to -„dvojcenťák“ či „trojcenťák“, no tomuto ja na chuť asi tak rýchlo neprídem. Navyše všetko sa mi zdá lacnejšie, nemám problém nechať vyššie sprepitné v reštaurácii, aktivovať si viac mobilných služieb... veď je to tak „lacné“. Vytriezvenie väčšinou príde vtedy, keď zistím, že i na účte mám 30-násobne menej. S úpravami cien opäť na tie pekné „baťovské“ však neprichádzajú len obchodníci v hypermarketoch, ale i mobilní operátori. Nie vždy sa podarí vyčariť na cenovke magickú 9-ku, avšak napríklad s novými euro cenami u mobilného operátora O2 môžu byť zákazníci spokojní, sú totiž nižšie ako v minulom roku, nech počítate ako počítate. Ostatní operátori už tiež ukazujú, že nám môžu nejaké tie centíky ušetriť. My v redakcii sme mali dlhšie hlavu v smútku, nakoľko prepočítavať naše katalógy či vysporiadať sa s tým, ako zaokrúhlime ceny minuloročných akcií mobilných operátorov v hlavnej téme čísla, nebolo najjednoduchšie. Ale verím, že sa to podarilo a ak nájdete nejakú tú chybičku, buď nám odpustené.


Tretí ročník ankety Mobilný operátor roka 2008 má nového víťaza. Prvé dva ročníky si udržal víťazný trón náš najväčší mobilný operátor Orange, rok 2008 však hral do karát druhému najsilnejšiemu, v tomto prípade víťaznému operátorovi T-Mobile, ktorý si cestu na stupienok víťazov nášho hodnotenia budoval už od prvej polovice roka 2008 a nepustil pred seba ani jedného zo svojich konkurentov. Škoda, že dravý vstup operátora O2 do roka 2008 utíchal a predstavením O2 Fér v našom hodnotení viacmenej skončil, „našľapnuté“ mal totiž výborne. O tom, aký bol rok 2008, sa dozviete práve v najväčšej téme čísla. Tu o víťazovi rozhodla mravenčím celoročným hodnotením porota zložená z nášho BC-tímu. Naopak v druhom ročníku ankety Mobil roka 2008 môžete o víťazoch v piatich kategóriách rozhodnúť svojím hlasom aj VY. Aby ste to mali ľahšie, z viac ako stovky nových mobilných telefónov, ktoré prišli na náš trh, odborná porota zložená zo zástupcov piatich odborných médií vybrala 30 telefónov. Zapojiť do ankety sa určite oplatí, vyhrať totiž môžete jednu zo štyroch mobilných lahôdok: Nokia 5800 Xpress-Music, LG KB770, Sony Erissson XPERIA X1 či Samsung INNOV8.

Do roka 2009 vám za celú redakciu prajem čo najmenej „kríz“, kvalitné eurokalkulačky a príjemné čítanie BC-čka v novom šate. Najbližšie číslo vydáme tentokrát ako dvojčíslo 3-4/2009, preto nás v stánku hľadajte o pár dní neskôr :)



Roman Calík
šéfredaktor

BCMOBIL & TECHBOX 1-2/2009 Editorial
Autor: Roman Calík

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára