sobota 1. decembra 2007

PC REVUE

Vianoce, Vianoce prichádzajú...

Áno, aj tento rok budú Vianoce. Je to obdobie, keď obdarúvame svojich blízkych, ale je to aj čas popri každodennom ruchu pozrieť sa trochu za seba. Tak to bude aj v tomto editoriáli.
Osobne nemám veľmi v obľube nakupovanie darčekov, hlavne vtedy, ak presne neviem, čo kúpiť. A stáva sa mi to pomerne často. Myslím, že väčšina ľudí túto nákupnú horúčku až tak veľmi nemusí, ale takmer každý sa na nej zúčastňuje. Potom vidíte nabité obchody, supermarkety, minie sa tovar, ktorý by inokedy asi nikto nekúpil. Obchodníci majú žatvu, množstvo reklamy okolo nás narastá geometrickým radom a akčné ponuky na nákup číhajú na každom rohu.
Riadnym extrémom je pre mňa posun termínu Vianoc dopredu. Aj na Slovensku sú už rodiny, ktoré oslavujú Vianoce napr. o týždeň skôr, pretože v tom skutočnom termíne sú napr. na dovolenke pri mori. Možno sú aj prípady posunu osláv na obdobie januárových výpredajov, ale ešte som o tom nepočul. Myslím si, že najhodnotnejšie darčeky sú jedinečné, napr. také, ktoré vyrobil darca osobne, ako to bolo kedysi dávno. No v dnešnom uponáhľanom svete je táto predstava darčekov trochu iluzórna.
PC REVUE však tento rok pre vás pripravilo darček už dopredu, aby ste si ho mohli naplno užiť. V tomto čísle je rekordný počet strán, najviac informácií za jeden mesiac, obrovský počet testov a nájdete tu vložené DVD médium s mimoriadne bohatým obsahom. Počas roka sme realizovali viacero prieskumov a vyšlo nám, že DVD REVUE je veľmi obľúbená súčasť, hlavne ak na ňom nájdete unikátny obsah, ktorý na internete nestiahnete. Najlepšie, ak sú to programy, za ktoré by ste museli zaplatiť, v skutočnosti ich však zaplatíme my...  Z hľadiska témy patria do popredia vášho záujmu výučba cudzích jazykov (hlavne angličtiny) a multimediálna výbava, a to hlavne na úpravu fotografií. Zaujímame sa o vaše želania a plníme ich, aj keď to vyžaduje naozaj riadnu námahu.
Ako darček za vernosť vám v tomto čísle dávame pod stromček hodnotný softvér. A dávame ho úplne všetkým, či už je to predplatiteľ, alebo čitateľ, ktorý si náš časopis kupuje pravidelne v stánku. Z prieskumu nám totiž vyšlo, že existuje skupina ľudí, ktorí majú s predplatným problém, PC REVUE im pravidelne niekto ukradne. Radšej si nás kupujú, ale pravidelne. Takisto sme sa dozvedeli, že príliš neobľubujete registráciu programu cez internet. Najlepšie je, ak nie je žiadna registrácia a všetky informácie nájdete na jednom mieste priamo v magazíne. Takéto požiadavky nie je jednoduché splniť, ale Vianoce sú len raz do roka. Ježiško, Dedo Mráz, Santa Klaus, alebo ako už len chcete, stál tentoraz pri nás a špeciálne darčeky PC REVUE edition sú pripravené.
Tým prvým je úplná verzia programu na úpravu a editáciu fotografií s jednoduchým ovládaním v slovenskej jazykovej verzii. Je to vynikajúci Zoner Photo Studio 9 (ZPS), ktorý sme pre vás zakúpili a budeme radi, ak si ho naplno užijete. Každý má dnes fotografie v počítači a toto je skutočne nástroj, ktorý má oveľa viac možností, ako poskytuje operačný systém alebo bezplatné verzie takýchto programov. Ak sa s ním naučíte pracovať, zlepšíte si aj na prvý pohľad nepodarenú fotografiu. Počas budúceho roka vám ukážeme, ako s ním pracovať. Registračný kód k programu je priamo v našom magazíne, ale aj na DVD REVUE.
Druhý darček je výučba angličtiny. S registračným kódom, ktorý nájdete v našom magazíne i na DVD REVUE, si potom môžete aktivovať celú gramatickú časť, za ktorú by ste inak museli platiť. Navyše dostávate dve lekcie so slovnou zásobou a slovnými spojeniami. Uvádzame aj kód na výraznú zľavu pri nákupe kompletnej slovnej zásoby. Vieme, že najviac používateľov je tzv. večných začiatočníkov, ktorí už absolvovali výučbu cudzieho jazyka v nejakej podobe. Využite voľnejšie chvíle počas sviatkov a vyskúšajte nami ponúkanú formu. Veríme, že sa niečo naučíte.
A dostávame sa k poohliadnutiu sa za týmto rokom. Myslím, že sme urobili z grafickej i obsahovej stránke dosť. Pridali sme na odbornosti, kvalite a objeme informácií, dizajn magazínu sme omladili a sprehľadnili. Pridali sme súťaže, ktoré máme po celý rok, a to pre všetkých. Z nášho pohľadu sú najcennejší predplatitelia, práve preto sme pripravili pre vás veľkú súťaž. A v nej sú ceny, ktoré by som chcel aj ja, a nie je ich vôbec málo...  Ale ani vernostná súťaž pre čitateľov kupujúcich si nás v stánkoch nezaostáva, prvá cena je štýlový notebook.
Pred rokom som sa v editoriáli zmienil o sľuboch. Vtedy som prisľúbil spracovať dlho odkladanú tému, ktorou bolo bližšie predstavenie našej redakcie a ľudí v nej. Svoj sľub som splnil pri oslave 15. ročníka nášho magazínu. Aj teraz je čas na nejaký sľub, aby sme zrealizovali už dlhšie odkladané veci. Tak teda poďme na to – počas nastávajúceho roka poriadne posilníme našu on-line verziu magazínu. Chceli by sme, aby elektronické vydanie bolo k dispozícii pre našich predplatiteľov alebo verných čitateľov zadarmo a v jednoducho použiteľnej podobe. Boli by sme veľmi radi, keby ste mohli v rámci viacerých vydaní vyhľadávať želané informácie. Hoci sa to nezdá, nie je to jednoduché realizovať. Keď som však už raz sľúbil, budeme sa musieť pousilovať.
Teda darčeky pod tohtoročný stromček a prísľub lepšieho on-line vydania. Stále vám nestačí? Dobre, pridáme ešte čosi. Čo takto prísľub, že presne o rok znova nájdete na DVD REVUE úplnú verziu komerčne predávaného programu a ešte bohatšiu vernostnú súťaž v roku 2008 pre všetkých pravidelných čitateľov? A čo excelentný MOBILEdit!, tentoraz už s podporou dvoch mobilných telefónov súčasne počas celého budúceho roka zadarmo pre každého čitateľa? A k tomu aj antivírusová výbava – to najlepšie, čo doma máme? A k tomu ešte poukážky na vzdelávanie v oblasti IT. No nekúpte si potom PC REVUE, veď na tom aj poriadne zarobíte... 
Dobre, budeme sa snažiť zariadiť to, zatiaľ sa zdá, že toto všetko budeme môcť splniť. Aby sme si však nechali maličké zadné vrátka – vychádzame z dohôd uzavretých s našimi partnermi a veríme, že počas roka aj oni budú plniť svoje sľuby. 
Na záver vám všetkým prajem príjemné čítanie tohto vydania. Užite si vianočnú atmosféru čo najlepšie a oddýchnite si. Zároveň ďakujem všetkým mojim kolegom, spolupracovníkom i partnerom za prácu počas celého tohto roka a teším sa na budúci rok.

PC REVUE 12/2007 Editorial
Autor: Ondrej Macko

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára