pondelok 29. decembra 2014

QUARK

Vianočná úvaha

Keď sme pripravovali decembrové číslo Quarku, uvedomili sme si, že by bolo vhodné zaradiť témy, ktoré aspoň trochu súvisia s Vianocami. Aj keď sme časopis o vede a technike. A tak sme vyradili článok o čiernych kostiach či čítanie o netvoroch, a nahradili sme ich výskumom maku, úvahou o vločkách, pridali sme padajúce hviezdy alebo reportáž z výroby vianočných ozdôb. Dokonca ponúkame aj tip na vianočný darček – predplatné nášho časopisu. Je to skvelý tip, ktorým zabijete viacero múch naraz. Jednak niekomu urobíte radosť tým, že bude po celý rok dostávať kvalitný časopis bez bulváru, so serióznymi informáciami, novinkami i zaujímavosťami.



Na jeho kúpu nemusíte behať po obchodoch, ale objednáte ho pohodlne zo svojho počítača, tabletu, smartfónu či iného pripojiteľného zariadenia. Na poslednej strane obálky decembrového čísla si môžete vystrihnúť aj darčekový kupón, ktorý dáte v obálke niekomu pod stromček. Stačí poslať objednávací mejl na adresu: predplatné@quark.sk. A nakoniec, pomôžete aj nám. Pretože, čo si budeme hovoriť, náklady na vyjdenie jedného čísla časopisu sa šplhajú do tisícov eur. Vybrali sme si cestu čo najmenšieho priestoru pre reklamu, aby zostalo čo najviac miesta na zaujímavosti i nové informácie. Faktúru v tlačiarni však treba z niečoho zaplatiť, a tak potrebujeme predať čo najviac časopisov. V Číne už existuje automat, v ktorom si vyberiete obľúbený titul. Vhodíte príslušnú sumu jüanov, chvíľu počkáte a automat vám vytlačí časopis na počkanie. Je to síce cesta, ako neuveriteľne znížiť vydavateľské náklady, ale my ešte asi chvíľu budeme fungovať po starom… Zatiaľ musíme časopis predávať starým osvedčeným spôsobom v novinových stánkoch, hypermarketoch a prostredníctvom predplatného. Predplatitelia tvoria skupinu našich verných čitateľov, aj preto im poskytujeme rozličné bonusy, vrátane veľkej predplatiteľskej súťaže na poslednej strane obálky. Ak by sa vám zdala suma celoročného predplatného priveľká, objednajte si časopis iba na polroka. Túto akciu môžete využiť aj pri darčekovom predplatnom. Nechcete pomôcť svojmu časopisu a stať sa tiež jedným z členov čitateľsko-predplatiteľskej rodiny?

A keďže sa celý december už nesie v predvianočnej nálade a bilancovaní, aj my sa chceme týmto dvanástym číslom Quarku rozlúčiť, aby sme mohli vstúpiť do ďalšieho ročníka. V mene celej redakcie sa vám chcem poďakovať za priazeň, ktorou ste nás zahŕňali počas celého roka a ktorá nám dávala energiu do prípravy každého čísla.  Želám vám i vašim blízkym, aby ste prežili v zdraví, pokoji a radosti nielen advent a samotné vianočné sviatky, ale aj celý nasledujúci rok 2015.

QUARK 12/2014 Editorial
Autor: Jana Matejíčková



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára