pondelok 1. januára 2007

PC REVUE

Do nového roka s predsavzatím

Tak a máme tu nový rok! Všimli ste si, ako sa všetko naokolo zrýchľuje? Ja osobne mám už dlhšie pocit, že kalendárny rok sa nejako potajme skracuje. Mimoriadne rýchlo prebehnú hlavne víkendy. :( V rámci roka stále vnímam, že prichádza jar, potom leto, ale už jeseň a zima mi tak trochu splývajú do jedného vskutku hektického obdobia. S blížiacim sa koncom roka pribúdajú povinnosti asi každému. Treba stihnúť všetko, čo sme si počas roka naplánovali. V našom prípade na konci roka pripravujeme edičný plán na nastávajúci rok, stretávame sa s partnermi, aby sme pre vás zabezpečili prísun najčerstvejších noviniek a dokázali byť maximálne aktuálni. Minulý rok sme po skúsenostiach z predchádzajúceho obdobia začali takúto prípravu už v septembri. A stihli sme navštíviť viacerých dodávateľov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Osobná návšteva je predsa len iná forma komunikácie, možno ňou dosiahnuť lepšie výsledky ako pomocou dnes najčastejšej používanej elektronickej komunikácie. Pri stretnutí zoči-voči sa toho povie viac. Keď sa chce, nájde sa riešenie na každý problém, aj ten, čo sa ťahá už mesiace.
Začiatok roka sa spája s predsavzatiami do budúceho obdobia. Osobne som to už dávno vzdal, lebo viacero takýchto prísľubov sa u mňa ďaleko nedostalo. Teraz to však urobím – a bude to verejný prísľub. Z minulého roka ostala nevypočutá jedna požiadavka čitateľov, ktorá bola vznesená na našu redakciu z viacerých strán, najčastejšie cez našu webovú stránku. Išlo o to, že by ste chceli vedieť viac o tom, ako sa vlastne PC REVUE pripravuje, kto a čo vlastne u nás robí a čo v skutočnosti treba vykonať prv, než sa vám do ruky dostanete magazín s naleštenou obálkou. Popravde, niečo také som si počas minulého roka pripravoval, ale nebolo to veľmi zverejniteľné. Podľa mňa to bolo trochu málo napínavé na to, aby z toho vznikol dobre hodnotený článok. Ale keď už urobím verejný prísľub, musím sa riadne pousilovať. Pravdepodobne v lete sa teda dozviete, ako to u nás chodí. A aby sme neostali len pri sľuboch, na tohtomesačnej fotografii už vidíte veľkú časť osadenstva redakcie magazínov PC REVUE, DiGi REVUE, INFOWARE, ako i spravodajského servera IT NEWS. Nie sú tam, prirodzene, všetci, zladiť pracovné povinnosti rôznych ľudí takéhoto (čo do veľkosti už dospelého) kolektívu je prakticky nemožné. Chýbajú tam hlavne niektorí externí redaktori, ktorí tvoria neodmysliteľnú súčasť všetkých našich médií.
A čo by som si želal v tomto roku? Prirodzene zdravie a šťastie. Bez týchto hodnôt je to v živote trochu ťažšie. Uvedomujem si to tým viac, čím som starší. Ale chcel by som, aby sme mali všetci viac času, možno dlhší deň... :) Pokiaľ má totiž dnes niekto zodpovedné zamestnanie, práca mu zaberie väčšinu dňa, 24 hodín je nejako málo. A 25 hodín má len jeden deň v roku, navyše má svoju hodinu len „požičanú“ z inej časti roka. Z praktických želaní by som asi chcel posunutý pracovný čas v menších špecializovaných obchodoch. Zdá sa mi totiž, ako keby obchodníci mimo siete hypermarketov a veľkých predajných centier boli otvorení hlavne pre nezamestnaných – mať otvorené medzi 9. a 17. hodinou mne osobne nijako nevyhovuje. Čudujem sa takýmto obchodníkom, že majú obrovské predajné siete a ich januárové výpredaje v zuboch. Veď môžu urobiť to isté, ale je možné, že do toho nevidím dosť hlboko... :)
Ešte pár slov k januárovému číslu. Reagujeme na príchod nového operačného systému, v utajení sme urobili jedinečný test s nakupovaním v slovenských internetových obchodoch, reagujeme vlastným testom na prednedávnom publikované porovnávanie internetového pripojenia dvoch mobilných operátorov. Odhŕňame oponu budúcnosti a ukazujeme, ako bude vyzerať počítač v tomto i nasledujúcich rokoch. Aj v januári máme megatesty i netradičné testy, súčasťou nášho magazínu je DVD médium. Takto to bude v celom roku 2007. Aj v tomto čísle vidíte, že vaše želania týkajúce sa tém, o ktorých máme písať, nekončia v koši. Práve naopak, takmer každú máme zaradenú v edičnom pláne na tento rok. Chceme byť aktuálni, prinášať vám prehľadné testy, čitateľnú pridanú hodnotu v recenziách, článkoch detailne vysvetľujúcich nejakú činnosť a hodnotný obsah na DVD médiu. Ako sa ukazuje, máte veľmi radi súťaže. Okrem toho, že stále prebieha naša megasúťaž o super ceny v hodnote vyše milióna korún, sme v januárovom čísle pripravili špeciálne súťaže. Vyhrať môžete 20 kusov 3,5-palcových pevných diskov IDE značky Hitachi, satelitný navigačný systém Garmin Mobile 10 a hodnotný softvér. A prekvapenie na záver – s magazínom PC REVUE môžete vyhrať navigáciu GPS odteraz každý mesiac počas celého roka 2007. No a teraz to nekúpte... :)
Veľa zdravia, pokoja, šťastia a lásky v roku 2007 vám želá
Ondrej Macko


PC REVUE 1/2007 Editorial
Autor: Ondrej Macko

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára